Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2013 08:25 - Задай правилния въпрос -йън купър
Автор: rumyn Категория: Тя и той   
Прочетен: 1302 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 31.08.2014 10:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ДРУГАТА СТРАНА?

Наскоро мои клиенти ми се похвалиха, че компанията им е възприела специфичен и интересен начин на  маркетинг. Те разпратили писма на седемстотин фирми и организации, свързани с тяхната област на дейност, с молба да дадат конкретни препоръки за тяхната работа. Бях силно впечатлен  вече знаете, че  насърчавам всички да питат партньорите си за това,  което искат. Проблемът беше, че все още не бяха получили нито един отговор.

- Няма полза от питането - оплака се един от съдружниците. - Тази система просто не работи.

Отвърнах с въпрос:

- Каква е ползата за тези фирми, ако ви отговорят?

Всички се умълчаха. Спогледаха се притеснено. Най- накрая един от тях отговори, забил смутено поглед  в земята.

- Всъщност за тях няма реална полза.         

И ето, че причината за мълчанието на запитаните стана кристално ясна. Нямаше нужда да го казвам, но  все пак държах да съм точен докрай.         

- Ето защо не сте получили нито един отговор.

Всичко беше много просто. Въпреки че на много места в книгата ви съветвам да питате без колебание за всичко, което ви интересува, ако искате да получите отговор, трябва да си зададете въпроса:         

? Какво печели другата страна, ако ми даде това,  за което моля?

В бизнеса има няколко варианта, които биха накарали някого да ви отговори:

            пари;

            разширяване на бизнесконтактите;

            размяна на стоки или услуги;

            информация.

Обмислете всички възможни ползи. Ако не сте сигурен коя от тях бихте могли да предложите на другата страна или съзнавате, че нито една няма да завърти колелото, просто попитайте директно. Например:

? Има ли нещо важно за вашата фирма, което бихме могли да ви предложим в замяна на вашите препоръки към нас?

Съвсем същото е и на персонално ниво. Ако не виждате пряка полза за човека, към когото се обръщате, опитайте се да измислите нещо, преди да попитате. Може и да не вярвате, но понякога, когато отношенията между вас са близки, е достатъчно просто да покажете вашата искрена благодарност. Хората обичат признанието, освен това всички ние обичаме да правим нещо за другите, това ни носи вътрешно удовлетворение.

Сега, когато знаете това, стремете се винаги да подкрепите въпроса си с няколко думи, които ще покажат на човека отсреща колко оценявате неговия жест. Можете да опитате с нещо като:

? Спасяваш ми живота.

? Ще съм ти изключително благодарен, ако направиш малка услуга за мен.

? Знам, че те притеснявам, но...

Следващия път, когато поискате нещо от друг:

Първо се запитайте: какво ще спечели другата страна?




Гласувай:
13



1. f873 - Дали осъзнава че не осъзнава.
12.12.2013 08:56
Дали осъзнава че не осъзнава.
цитирай
2. анонимен - Rumke...
13.12.2013 18:49
продаължавайй да спиш, КуКумицин;)
само да не те гепи твойто Асан в нетЯ..и
да Тъ бу ха ..ха ха ха ...
ps. този текст със 176 км /IQ ли го съчини ,а ?
100 пъти МЕрси ми кажи ,че въобще те 4ета !!
цитирай
3. rumyn - ?
13.12.2013 19:47
никъде не говоря за лъжци. а за зъл човек. който ранява без особена причина. и целта ми с този пост не е да нараня и аз, а да опитам да принеса за: малко добрина да потърси в душата си въпросната дама. добрина първо към себе се и после към останалите. който мрази себе си няма как да има добри чувства към когото и каквото и да е.на всички психолози първият им съвет е: да започне човек деня си с позитивна мисъл. защото всяка негативна мисъл (това много малко го обясняват) стимулира отделянето на разрушителни неврохимикали. а ако сте склони непрекъснато да мислите отрицателно сте склони да развиете депресия. освен това негативното мислене се само утвърждава: колкото по вече се излагате на него вашето собствено или на други хора -толкова по вече мозъка ви ще генерира допълнителни отрицателни чувства и мисли.( това е цитат от " магията на думите" от д-р андрю нюбърг и марк робърт уолдман американса . ) в тази книга също се говори че за по малко от секунда при прочита на негативната дума НЕ мозъка отделя десетки хормони на стреса иневротрансмитери. тези химикали мигновено прекъсват нормалните функции на мозъка. особено тази част свързана с логиката ,разума, анализирането на говора и комуникацията.
колкото по дълго мислите и говорите негативно , толкова по вече увреждате ключови структури на мозъка който регулират вашата памет, чувства и емоции. а когато изразявате гласно своята негативност се отделят още по вече химикали на стреса. - не само във вашия мозък , но и в този на слушателя. и двамата ще усетите повишаване на безпокойството и раздразнителността. а това ще породи взаимно недоверие , което ще подрони способността ви да изградите съпричастност и сътрудничество по между си.
моля всички да ме извинят за многословието ми.
цитирай
4. rumyn - момчета и момичета
13.12.2013 20:08
нито съм румка, нито румянка. отдавна изживях детството си и държа на цялото си име румяна. а до fatalna13 някоя си много ми се иска мъжа ми да можеше да говори и пише нашия език, защото сега ми се налага да превеждам нонстоп. а това :
"продаължавайй да спиш, мадам;)
само да не те гепи твоя
в час ..ха ха ха ..."
не ми е ясно по какъв повод го прасна тук. ако заради темите свързани с секс повярвай това дето си го говоря, си го правя с мъжа ми. днес танцувах валс гола с него защото пуснах щраус и отидох в банята. на излизане бях изненадана. бельото ми е само от дантела. а семейния подарък за преди 3-4 години купен от мен вибратор. за да ме оправя докато аз го освирквам. а и всеки къс бельо първо му го давам защото е за него подарък той го ползва. той го съблича и няма как друг да го види защото го суша в сушилня. за мен е без значение дали ще съм с килотите на баба или с дантела, ама като ми се иска секс е по добре да го подсетя с малки номерца. задоволява ли егото ти одговорът ми? ако не заповядай ми нагости тома неверни за да видиш с очите си.
цитирай
5. rumyn - да се върна на книгата
13.12.2013 20:19
магията на думите
от Марк Робърт Уолдман и Андрю Нюбърг
www. amgbooks.bg
Специалистите от университетската болница "Томас Джеферсън", ръководени от д-р Андрю Нюбърг,
http://www.andrewnewberg.com/
Д-р Андрю Нюбърг е директор по научната дейност към Центъра за Brind Мирна за интегративна медицина на Thomas Jefferson University Hospital и Медицински колеж. Той е също така асоцииран асистент в Катедрата по религиозни науки в Университета на Пенсилвания. Той е съвет-сертифицирани в Internal Medicine и нуклеарна медицина. Той е считан за пионер в невронаучни изучаването на религиозни и духовни преживявания, поле, често по-нататък - neurotheology. Неговата работа се опитва да разбере по-добре характера на религиозни и духовни практики и опит. Това е компилирано в новата си книга, Принципи на Neurotheology, който прави преглед на най-важните принципи и основите на neurotheology. Вярвайки, че е важно да се поддържа строга наука и религия религиозен, той се занимава с темата като някои други. Той е очарован от последиците от това проучване за изследване на ума, мозъка, съзнанието, морала, теологията и философията. Той също така е особено заинтересована в отношенията между мозъка, религия, и здравето. Неговото изследване е включено мозъчни сканирания на хора в молитва, медитация, ритуали, както и различни транс-членки. Той също е извършил проучвания на духовни преживявания и нагласите на хората. На последно място, той е оценен на отношенията между религиозните и духовни явления и здраве. Това включва по-скорошно проучване върху ефекта на медитацията върху паметта.
В кариерата си, той е също така активно преследвана изследователски проекти неврообразна диагностика на изучаването на стареене и деменция, болест на Паркинсон, депресия и други неврологични и психиатрични разстройства. Той също така е изследвал неврофизиологични корелати на акупунктура, медитация, и алтернативни терапии, както и как мозъчната функция е свързана с мистични и религиозни преживявания. Д-р Нюбърг са помогнали за развитието на програми за Университета на Пенсилвания здравните системи в стрес-управление и получи награда за наука и религия курс от Центъра за теология и на природните науки за неговата програма, озаглавена "Биология на духовност" в катедрата по религиозни изследвания, Университета на Пенсилвания. В момента той преподава курс в катедрата по религиозни изследвания, озаглавен "Науката и сакралното:. Въведение в Neurotheology"

Д-р Нюбърг публикува над 150 научни статии, есета и глави от книги, и е съ-автор на най-продаваните книги, Защо Бог няма да си отиде: Brain Science и биологията на Вяра (Ballantine, 2001 г.) и как Бог Вашите промени Brain: Пробив Констатации от водеща невролог (Ballantine, 2009 г.). Той също така публикува, Принципи на Neurotheology (Ashgate, 2011) Защо вярваме What We Believe (Ballantine, 2006 г.), и The Mystical Mind (Fortress Press, 1999). Той представи изследванията си по целия свят и в двете научни и обществени форуми. Той се появи на N ightline, 20/20, Good Morning America, Ей Би Си World News Tonight, National Public Radio, London Talk Radio и над петнадесет национално обединено радио програми. Неговата работа е включен в Time, Newsweek, Лос Анджелис Таймс, Вашингтон пост, на Philadelphia Inquirer, и много други вестници и списания. Един общ преглед на работата му може да се разглежда в този сайт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumyn
Категория: Тя и той
Прочетен: 662403
Постинги: 442
Коментари: 950
Гласове: 2021
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930