Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2014 20:04 - Да прецакаш дявола- Наполеон Хил
Автор: rumyn Категория: Тя и той   
Прочетен: 1248 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.08.2014 19:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДА СЕ УЧИШ ОТ ПОРАЖЕНИЕТО

В: възможно ли е неуспехът да бъде полезен за човека?

О: Да. Всъщност способността човек да си извлича поука от несгодите е третият от седемте принципа. Твърде малко хора  обаче знаят, че всеки неуспех съдържа в себе си семето на равна по големина и сила полза. А още по-малко хора разграничават временното поражение от провала. Ако тази разлика беше широко известна, аз щях да бъда лишен от едно от най-силни те си оръжия за контрол върху човешките същества.

В: Но аз съм Ви чувал да твърдите, че поражението е един от Вашите най-силни съюзници. От признанието Ви останах с впечатлението, че поражението кара хората да губят амбицията си и да престанат да правят опити - и тогава без съпротива Вие ги хващате в мрежите си.

О: Точно в това се състои същността на въпроса. Аз придобивам власт над тях само тогава, когато те престанат да опитват. Ако те познаваха разликата между временното поражение и провала, нямаше да се отказват, щом срещнат препятствия и трудности в живота си. Ако знаеха, че всяка форма на поражение и всички неуспехи носят в себе си зародиша на бъдещи възможности, биха продължили да се борят - и биха спечелили. Успехът обикновено е само на една малка крачка от мястото, на което хората решават да престанат да се борят и се отказват.

В: Това ли е всичко, което може да се научи от нещастието, поражението и провала?

О: Не, това е най-малкото, което човек може да научи от тях Неприятно ми е да ти го кажа, но понякога поражението е маскирана благословия, тъй като разбива кръга на хипнотичния ритъм и освобождава ума за нов, свеж старт.    

В: Ето че стигнахме донякъде. Тогава Вие признавате, края, че дори природният закон на хипнотичния Ритъм може да спре да действа и често пъти го прави с помощта на самата природа. Така ли е?

О Не това не е точен начин да се изрази истината. Природата никога не отменя някой от своите закони. Природата не лишава нито едно човешко същество от свобода на мисълта чрез хипнотичния ритъм. Човек доброволно дава свободата си като пренебрегва този закон. Ако той например скочи от едно дърво и умре от съприкосновението на тялото му с твърдата повърхност на земята заради действието на закона на гравитацията, не бихте казали, че природата го е убила, нали? Ще кажете, че човекът е пренебрегнал закона за гравитацията.

В: Започвам да разбирам. Законът на хипнотичния ритъм се проявява и с негативни, и с позитивни последици. Той може да зароби някого, като му отнеме възможността да разсъждава самостоятелно, но може да помогне на друг да се извиси до големи постижения чрез свободната изява на мисълта - зависи от това как човек избере да се отнася към този закон. Вярно ли е това?

О: Сега вече се изрази правилно.

В: Какво обаче да кажем за провала? Човек не се проваля целенасочено, не подхожда към начинанието с тази нагласа. На никого не му е приятно и временното поражение. Това са обстоятелства, върху които човек обикновено не упражнява никакво влияние. Как тогава може да се твърди, че природата не отнема възможността на човек да разсъждава самостоятелно, щом неуспехът сломява амбицията, силата на волята и самочувствието - Все неща, които са необходими, за да може човек да „започне отначало“?

О: »Провал“ е обстоятелство, измислено от самите хора. То никога не може да бъде реално, докато умът на човек не го възприеме  като такова. Ако трябва да се изразя по друг начин,бих казъл, че провалът е състояние на ума. Следователно той е нещото, което индивидът може да контролира до момента, в който откаже Да Упражнява това свое право. Природата не насилва хората да се провалят. Тя обаче налага своя закон на хипнотичния ритъм върху всички умове и чрез него дава плътност и материализира мислите, преобладаващи във всеки един от тези умове.

Казано с други думи, мислите за неуспех се прихващат от закона за хипнотичния ритъм и се „заковават“ в ума на човек ако този човек възприема всички обстоятелства като траен провал. Същият този закон функционира по гореописания начин и когато „заковава“ мислите за успех.

Провалът е състояние на ума; то е нещо, което индивидът може да контролира до момента, в който откаже да упражнява това свое право.

♦ + ♦♦♦ + +

Възможно ли е това да е истина? Успя ли Хил да ви убеди, че„провалът е обстоятелство, което хората сами са измислили"? Вярвам, че той нарочно изостря вниманието ни тук. Ако се вгледам в живота си - в моите собствени успехи и неуспехи в бизнеса, най-различни грешки и стъпки накриво - мога ли да твърдя, че някой друг е отговорен за тях - някой друг освен мен? Ако направите внимателен анализ на своя живот, дали бихте стигнали до друг извод? Хил ми помогна да видя провала в друга светлина от онази, в която го разглеждах преди...

В: Тогава каква роля играе провалът в стремежа на човек да разбие веригата на хипнотичния ритъм, след като този закон бил кодиран в ума му?

О: Провалът е един вид кулминационна точка. Щом я достигне, човек има възможност да изчисти ума си от страха и да направи нова стъпка в нова посока. Провалът е знак за него, че нещо не е наред с неговите цели или с плановете, по които е искал да постигне тези цели. Провалът е краят на погрешния път на навика, който хората следват, и щом този край бъде достигнат, пак провалът ги тласка да излязат от тази пътека и да поемат по друга, като създадат друг ритъм.

Но провалът прави нещо повече от това. Той дава възможност на човек да изпита сам себе си или да разбере колко силна е волята му. Той учи хората на много истини, които те не биха открили без негова помощ. Често именно провалът кара хората да проумеят силата на самодисциплината, без помощта на която никой не може да се върне, след като един път е станал пленник на хипнотичния ритъм.

Изучи живота на всички хора, постигнали забележителен успех в което и да е начинание, и със сигурност ще установиш, че техният успех се равнява на точната сума от провалите и неуспехите им, преди да го постигнат.

Провалът е един вид кулминационна точка. Щом я достигне, човек има възможност да изчисти ума си от страха и да направи нова стъпка в нова посока.

В: Това ли е всичко, което имате да кажете за преимуществата на провала?

О: Не, всъщност, едва сега започвам. Ако искаш да добиеш реална представа за значението на нещастието, провала, поражението и всички останали преживявания, които разчупват Установените навици на хората и ги принуждават да изградят нови, наблюдавай как работи и функционира природата. Природата използва болестта, за да разчупи физическия ритъм на тялото Когато клетките и органите не функционират в хармония. Тя Използва икономическите депресии, за да разчупи формата на масовото мислене, когато хората не си взаимодействат правилно - чрез икономически, социални и политически връзки. Тя отново използва провала, за да разчупи ритъма на негативното мислене, когато един човек общува неправилно със себе си, в своя собствен ум.

Наблюдавай внимателно и ще забележиш, че навсякъде в природата съществува и функционира природен закон, който придава вечна подвижност на материята, енергията и силата на мисълта. Единственото постоянно нещо във Вселената е промяната. Вечна, неизтощима промяна, чрез която всеки атом материя и всяка градивна частичка енергия получава правото да се свърже по правилен начин с други атоми и градивни частици. Чрез промяната всеки човек получава възможността и привилегията да се свърже по правилен начин с други хора, без значение колко грешки е направил в живота си и колко пъти или по какъв начин се е провалял.

Когато масовото чувство за поражение обхване една нация, както се случва по време на икономическата криза през 1929 г., това обстоятелство е в съвършена хармония с плана на природата да се разбие моделът на човешките навици и да се създадат нови възможности.

Красотата тази книга да се публикува днес, по време на настоящата икономическа криза, е в това, че природата още веднъж разчупва навиците на хората и създава нови възможности.

В: Онова, което казвате, ме заинтригува. Да разбирам ли, че хипнотичният ритъм има нещо общо с начина, по който хората се свързват едни с други?

О: Онова абстрактно, въздушно нещо, което се нарича ,,характер“, не е нищо друго освен проявление на закона на хипнотичния ритъм. Оттам нататък, когато говорим за характера на даден човек, би било по-правилно да се изразим с твърдението че „неговите мисловни навици са изкристализирали в позитивна или негативна личност с помощта на хипнотичния ритъм“. Човек е добър или лош в зависимост от това как са се свързали неговите мисли и дела чрез закона за хипнотичния ритъм. Той е обречен на бедност или благословен с изобилие заради целите, плановете и желанията си - или пък поради липсата на такива. Те са се превърнали в навик и са се материализирали чрез хипнотичния ритъм.

В: Това ли е всичко, което имате да кажете за връзката между хипнотичния ритъм и взаимоотношенията между хората?

О: Не, сега започвам. Помни, че когато говоря, го правя от гледна точка на влиянието на хипнотичния ритъм върху всякакъв вид човешки взаимоотношения. Хората, които преуспяват в бизнеса, го постигат изключително благодарение на начина, по който се свързват със своите сътрудници във фирмата и партньорите извън нея.

Добрите професионалисти дължат своя успех на добрите връзки със своите клиенти. Много по-важно за адвоката е да познава хората и природните закони, отколкото да познава закона. Ако един лекар не знае как да подходи към пациентите си така, че да им внуши доверие, той ще се провали като лекар.

Един брак е изцяло или не толкова успешен в зависимост от това как двамата участници в него се отнасят един към друг. Добрият брак започва с наличието на правилен мотив за брак. Повечето бракове не са щастливи, тъй като отделните страни нито разбират, нито правят опити да разберат закона на хипнотичния ритъм, който упражнява силата си. Във всяка дума,която Те изричат, във всяко действие, което извършват, и във всеки мотив, който двамата имат в отношението си един към  се съдържат нишки на паяжина. Тази паяжина ги хваща в капан от все по-задълбочаваща се мъка или им дава крилете на свободата, с помощта на които да се издигнат над всяка форма на нещастие.

Всяко ново запознанство между хората или преминава в приятелство и след това в духовна хармония (наричана понякога любов), или посажда семената на съмнението и подозрението, които покълват и се развиват в открити конфликти. Кое от двете ще се случи зависи изцяло от начина, по който двамата участници се отнасят един към друг от самото начало на запознанството.

Хипнотичният ритъм избира доминиращите мотиви, цели, желания и чувства на участващите във връзката умове и ги оплита с известна доза вяра, страх, любов или омраза. След като цветът на този възел се избистри с времето, той се вклинява в умовете на хората и става част от тях.

Ето как по този тих и незабелязан начин природата превръща в постоянни доминиращите фактори във всички взаимоотношения. Във всички видове връзки между хората мотивите за зло и злите дела на отделните умове се координират и обединяват, приемайки определена форма и незабелязано оформят онзи възел, който е толкова важен за вас и който вие наричате „характер“. По същия начин положителните мотиви и дела се събират и се „имплантират“ в човека. Разбираш ли, не само делата на човека, но и мислите му определят природата на всички негови взаимоотношения.

В: Нагазвате в много дълбоки води. Нека плуваме близо до брега, където мога да следвам мисълта Ви, без да изпитвам опасения, че има риск да се удавя. Продължете и ми разкажете как работи принципът на човешките взаимоотношения и как прилага в сложния свят на изпълненото с проблеми всекидневие, в което живеем днес?           

О: Тази мисъл ме прави щастлив. Но нека първо се уверя, че разбираш правилно принципите, за които говоря, преди да ти покажа как да ги прилагаш в различните аспекти на живота.

Искам да съм сигурен, че разбираш следното: законът на хипнотичния ритъм е нещо, което никой не може да контролира, да избегне или пък да му повлияе. Всеки обаче би могъл да се свърже с другите спрямо този закон, така че да използва неотменимото му действие в своя полза. Хармоничната връзка с този закон се осъществява тогава, когато човек напълно промени навиците си и те доведат до нови обстоятелства. Целта е най-съкровените цели и желания на човека да станат достижими и да се осъществят по начин, по който той да желае да ги приеме.

Никой не може да промени закона на хипнотичния ритъм, както и никой не може да промени закона за гравитацията - но всеки може да промени себе си. Запомни обаче и си го припомняй във всички разговори по тази тема: човешките взаимоотношения се раждат и изграждат от навиците на индивидите, които участват в тях.

Никой не може да промени закона на хипнотичния ритъм, както и никой не може да промени закона за гравитацията - но всеки може да промени себе си.

+ ♦ + ♦ + + +

Опитвали ли сте се някога да променяте някой друг? Ядосвате ли се, когато откриете, че не вие упражнявате контрол върху него и всъщност не постигате никакъв напредък?

Законът на хипнотичния ритъм играе ролята само на спойваща свръзка между факторите, които създават човешките взаимоотношения - но не той създава тези фактори. Преди да продължим с дискусията за човешките взаимоотношения искам да разбереш съвсем ясно какво представлява подсъзнанието.

Терминът „подсъзнание“ описва хипотетичен физически орган, който реално не съществува. Умът на човек се състои от универсална енергия (някои я наричат Безкрайния интелект) която той получава, усвоява и организира в мисловна форма чрез мрежата на сложен физически апарат, познат като „мозък“.

Тези мисловни форми са отговори на различни стимули, които достигат до мозъка през вратите, известни като физически сетива, както и през т.нар. шесто чувство, което не е особено добре познато. Когато какъвто и да е стимул достигне мозъка и приеме форма на мисъл, той се класифицира и подрежда в група от мозъчни клетки, познати като клетки на паметта.

Всички мисли от сходен характер се складират заедно, така че когато една от тях излезе на преден план, това води до улеснен контакт с всички, свързани с нея подобни мисли. Системата прилича много на подреждането на документацията в съвременен офис, освен това с нея се работи и по сходен начин.

Впечатленията - мисли, с които човек е смесил голяма доза емоции (или чувства) са доминиращите фактори в мозъка, тъй като те се намират близо до повърхността - в самия край на системата на класифициране, ако мога така да се изразя. Там те се възбуждат доброволно за действие в момента, в който човек доброволно откаже да прилага самодисциплина. Тези мисли, обогатени с емоции, са толкова силни, че често карат човек да извършва действия, които не са били осмислени и одобрени от мисловните му клетки. Подобни емоционални изблици обикновено разрушават хармонията на всички човешки взаимоотношения. Мозъкът често създава комбинации от смоци които са толкова силни, че те напълно поемат контрола върху човека В такива случаи в човешките взаимоотношения се създава благоприятна почва за загуба на хармония.

Чрез шестото си чувство човек може да получи достъп до кабинета на управление на друг мозък и да го изследва по свое желание, каквито и чувства и мисли да се съдържат в него. Състоянието, в което един човек може да влезе в контакт и да изследва „кабинета на управление“ на мозъка на друг индивид, е познато като „хармония“. Ти обаче би разбрал по-добре какво имам предвид, ако ти кажа, че мозъците пулсират на една и съща честота на вълната, така че всеки един от двамата може бързо и лесно да влезе и да получи достъп до мислите и чувствата на другия човек.

Освен това, благодарение на същия този физически орган, човек може да контактува и да получава информация от универсалната банка, позната като Безкраен интелект.

Цялата информация, достигаща до един човешки мозък, идва от източници, които не е лесно да бъдат изолирани или проследени; по тази причина се смята, че всички тези мисли са плод на подсъзнанието. Шестото чувство е органът на мозъка, чрез който човек получава цялата информация, цялото знание, всички мисловни впечатления, които не достигат до него посредством едно от останалите му пет физически сетива.

Сега, след като вече познаваш начина на функциониране на мозъка, ще ти бъде по-лесно да разбереш как и защо хората страдат от лоши взаимоотношения. Освен това ще научиш как човешките взаимоотношения могат да бъдат обогатявани и да Достигнат върховата си форма в духовно, мисловно и материално отношение.

И  най-вече ще научиш, че щастието е непостижимо, ако не се разбират и прилагат правилните принципи в човешките взаимоотношения. Ще разбереш също, че никое човешко същество не може да съществува само за себе си, че хармония на ума може да бъде постигната единствено чрез единение целите и делата на две и повече човешки съзнания. Ще научиш защо всеки човек трябва по своя собствена воля за пази брата си (друго човешко същество) не само на теория, но и в реалния живот.

В: Онова, което твърдите, може и да е вярно, но все пак настоявам да се придържаме към безопасните брегове на мисълта Нека отново се приближим до брега, където мога да се потопя в познати води. Ще се върнем отново на дълбокото, когато се научим да плуваме добре. Започнахме да дискутираме въпроса как човек може да извлече полза от неуспеха, но, изглежда, сме се отплеснали някъде по пътя.

О: Отклонихме се от пътя, но не сме го изгубили. Дяволът никога не се носи по течението. Отклонението беше необходимо, за да можеш да се подготвиш и да проумееш най-важната част от цялото това интервю.

Сега сме готови да се върнем и да дискутираме темата за провала. Тъй като повечето, да не кажем всички, нещастия идват от нехармоничните отношения между хората, струва ми се важно да разбереш как вие, хората, можете да се свързвате по правилен начин едни с други.

Възниква естествено въпросът - а какво означава „правилна връзка между хората“? Отговорът е, че правилна връзка е онази, която дава на всички страни, участващи в нея - или на всички страни, които имат контакт с нея, някаква форма на полза - изгода.

Правилна връзка е онази, която дава на всички страни, участващи в нея - или на всички страни, които имат досег с нея - някаква форма на полза.

 

+ + + + + + +

Отделете време и анализирайте внимателно своята връзка - у дома, на работа, на местата, където се заба¬влявате. Направете списък на взаимоотношенията, кои¬то според вас трябва да бъдат подобрени, и имайте този списък предвид, докато четете по-нататък.

В: Тогава какво е неправилна връзка?

О: Това е всяка връзка между хората, която нанася вреда или причинява нещастие или тъга под каквато и да е форма на някои от участниците в нея.

В: Как може да се подобри една неправилна връзка?

О: Като се промени умът на човека, който причинява неправилната връзка, или като се променят самите хора, участващи в нея. Някои умове си хармонизират естествено, докато други също така естествено се сблъскват един с друг. Успешните човешки взаимоотношения, или поне онези, които трябва да просъществуват, се формират от умове, които хармонизират естествено (това е нещо съвсем различно от необходимостта да имат общи интереси като средство да се обединят в хармония).

Когато ти говориш за бизнес лидери, които са успели, защото са знаели „как да подбират правилните хора за своята работа“, можеш да се изразяваш малко по-точно. Кажи, че те са успели, тъй като са знаели как да събират умове, които са в естествена хармония един с друг. Познанието как успешно Да подбереш хора за всяка една работа в живота се основава На способността да разпознаваш типовете хора, чиито умове естествено си хармонизират.

Помнете дефиницията на Хил за мозъчния тръст:„хармонична координация на два или повече умове, които работят за постигането на една обща цел".

В: Моля Ви да се съсредоточите върху несполуката, моля. Ако съществуват възможни ползи, които могат да бъдат извлечени от нея, назовете някои от тях?

О: Несполуката освобождава хората от суетата и егоизма Тя потиска себичността, като доказва, че никой не може да успее без помощта на други хора.

Несполуката кара човек да провери своите мисловни, физически и духовни сили, като по този начин го изправя пред слабостите му и му дава възможност да ги преодолее.

Несполуката тласка хората да търсят пътища и средства за постигането на самоопределяне чрез медитация и вглеждане в себе си. Това често пъти води до откритието и използването на шестото чувство, чрез което човешкият индивид може да комуникира с Безкрайния интелект.

Несполуката кара индивида да осъзнае нуждата от интелект, който не съществува никъде другаде освен в главата на всеки човек.

Несполуката слага край на старите навици и дава на хората възможността да формират нови. По този начин тя може бъде използвана, за да се разбият оковите на хипнотичния ритъм и да се пренасочи неговата сила за постигане на положителни последици, а не на отрицателни.

В: Коя е най-голямата полза, която човек може да извлече от страданието?

О: Най-голямата полза се състои в това, че той може - и обикновено така се случва - да е принуден да промени мисловните си навици и така да разбие и пренасочи силата на хипнотичния ритъм.

В: Казано с други думи, провалът винаги е благословия, когато кара един човек да придобие знание или да изгради навици, които водят до постигане на основната цел в живота му. Така ли е?

О: Да, освен това има и още! Провалът е благословия, когато кара един човек да зависи от по-малко на брой материални фактори и повече от духовни такива.

Много човешки създания откриват своето „друго Аз“, онези сили, които оперират чрез силата на мисълта, след преживяването на някаква катастрофа, която ги лишава от пълното и свободно използване на тяхното физическо тяло. Когато човек не може повече да използва краката или ръцете си, той обикновено започва да използва ума си. Така той се поставя в ситуация, в която открива силата на своя собствен ум.

Тук Дяволът ни разкрива как можем да използваме силата на своята собствена мисъл и „другото ни Аз", за да открием своята истинска сила и главна цел.

В: От какви ползи може да се лиши човек, губейки материални неща - да кажем, пари?

О: Загубата на материални неща може да научи хората на много ценни уроци, но не по-велики от истината, че човекът не притежава контрол върху нищо и нищо не му гарантира постоянното използване на дадена вещ - с изключение на силата на неговата мисъл.

В: Чудя се дали това не е най-голямата полза, която човек може да извлече от нещастието?

О: Не, най-голямата потенциална полза от всяко обстоятелство  което кара човек да започне отначало, е, че то му дава възможност да излезе от хватката на хипнотичния ритъм и да си изгради нов набор от мисловни модели. Новите навици са единственият изход за хората, когато се провалят. Повечето хора, обърнали действието на принципа на хипнотичния ритъм от негативно към позитивно, са успели да го постигнат тъй като благодарение на някакво нещастие са били принудени да променят своите мисловни навици.

В: Не лишава ли нещастието хората от надежда?

О: То оказва този ефект върху хора със слаба воля, тъй като с години са следвали навика да се носят по течението. Върху онези, които не са отслабили волята си, то има обратния ефект Хората, които не се носят по течението, се сблъскват с временното поражение и с провала, но тяхната реакция спрямо всички форми на нещастие е позитивна. Такива хора се борят, вместо да се предават, и обикновено печелят.

Животът не предлага на никого имунитет срещу нещастие, но дава на всички силата на позитивното мислене, а то е достатъчно, за да се подчинят всички обстоятелства, довели до нещастието, и да се обърнат в позитиви. Индивидът е оставен на възможността да използва или да не използва своето основно право да мисли и чрез мисъл да проправи пътя си през несполуките. Всеки човек може или да използва своята сила на мисълта, за да следва конкретни цели и да достигне до положителен изход, или да откаже да използва това свое право и да достигне до негативен резултат.

Не съществува компромис, не съществува отказ да използваш собствения си ум.

Законът на хипнотичния ритъм кара всеки индивид да го използва до някаква степен, независимо дали е позитивна, или негативна

Хората, които не се носят по течението, се сблъскват с временното поражение и с провала, но тяхната реакция към всички форми на нещастие е позитивна. Такива хора се борят, вместо да се предават, и обикновено печелят.

Помните ли да сте се чувствали така, като че ли сте на път да се предадете всеки момент... но не сте го направили. Ние с моя съавтор развиваме тази теза в книгата „На три стъпки от златото" с истории за упоритостта на хора, които никога не се предават - историите на повече от 35 съвременни лидери на нашето време, които не се носят по течението!

В: Трябва ли да разбирам от думите Ви, че всяко нещастие е благословия?

О: Не, не съм казал това. Казах, че във всяко нещастие се съдържа зародишът на бъдеща компенсация. Не съм твърдял, че има рог на изобилието, а просто негово семе. Обикновено това семе е под формата на някакво знание, идея, план или възможност, до които човек не би достигнал, ако преди това не промени мисловните си модели - а тази промяна идва с несполуката.

В: Това ли са всички изброени ползи от неуспехите за човешките същества?

О: Не, провалът се използва от природата като универсален език, на който тя „наказва“ хората, когато те откажат да се адаптират към нейните закони.

Например Втората световна война беше създадена от хората и беше разрушителна. В условията на тази война природата посади семето на адекватна компенсация под формата на световна депресия. Депресията беше неизбежна и неотменима. Тя последва войната така естествено, както денят следва нощта, по силата на същия този неотменим закон - закона за хипнотичния ритъм.

Да разбирам ли, че законът на хипнотичния ритъм е същият онзи, който Ралф Уолдо Емерсън нарече закон за компенсацията?

О: Законът за хипнотичния ритъм е законът за компенсацията. Това е силата, с помощта на която природата балансира позитивните и негативните енергии във Вселената, във всички форми на енергията и материята и във всички човешки взаимоотношения.

В: Оперира ли законът за хипнотичния ритъм бързо на всички нива? Например този закон незабавно ли възнаграждава някого с ползата от позитивните му мисли или пък незабавно наказва човека, който трупа негативни мисли, с последиците от тях?

О: Законът действа неотменимо, но не във всички случаи незабавно. И ползите, и наказанията, които се пораждат от приложението му върху хората, могат да бъдат получени от други хора - преди или след смъртта на първопричинителя.

Наблюдавай как действа този закон, когато върху едно поколение се насложат едновременно ефектът от греховете и от добрите дела на предходното поколение. По закона за действието на природните сили четвъртото измерение - времето - е неизчерпаем фактор. Времето, необходимо на природата за поява на последствията от дадено действие, зависи на първо място от обстоятелствата. Природата кара една тиквичка да порасне за три месеца. За да израсте един хубав дъб отнема сто години. Тя превръща яйцата на кокошките в пилета за четири седмици, но й отнемат девет месеца да превърне яйцето на човека в новородено бебе.

Животът не предлага на никого имунитет срещу нещастие, но дава на всички силата на позитивното мислене, което е достатъчно, за да се подчинят всички обстоятелства, причиняващи нещастието, и да се обърнат в позитиви.

 

♦ ♦♦♦ + + ♦

Дали и сега природата не е създала настоящата икономическа криза, за да превърне нашите лични провали в позитиви?

 






Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumyn
Категория: Тя и той
Прочетен: 662514
Постинги: 442
Коментари: 950
Гласове: 2021
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930