Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2014 18:53 - чувствам се насилена :)
Автор: rumyn Категория: Тя и той   
Прочетен: 1512 Коментари: 7 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
влязох в книжарницата, само да погледам каво ново. ох!
ако бях се застояла - лошо! портфейла ми пак щеше да олекне :(
отървах се само в две книжлета :) хххххххххх
1 " да прецакаш дявола" наполеон хил
тази като я прочета може и да ви кача нещо от нея :)
2 "мислещият човек" джеймс алън
нека цитирам малко от нея?
" днес се намираш тук, където са те довели вчерашните ти мисли. утре ще бъдеш там, където ще те отведат днешните"
шеста глава
мечти и идеали

Който храни красива мечта и възвишен идеал

в сърцето си, един ден ще ги осъществи.
(да добавя - участниците не са от значение, те могат да бъдат заменени.  но мечтата ще се збъдне!)

Мечтателите ще спасят света. Както видимото се крепи от духовното, така човечеството,

при всичките му изпитания, грешки и страдания, се поддържа от красивите мечти на самотните си

мечтатели.

Човешкият род не може да забрави своите мечтатели; не може да остави идеалите им да избледнеят и отмрат. Той живее с тях - припознава ги като реалност, която един ден ще види и разбере.

Композитори, скулптори, художници, поети, пророци, мъдреци - това са творците на идещия свят, архитектите на рая. Светът е красив, благодарение на тях; без тях едва кретащото човечество ще загине.

Който храни красива мечта и възвишен идеал в сърцето си, един ден ще ги осъществи. Колумб мечтал за други земи и ги е намерил; Коперник си е представял други светове и безкрайна вселена и ги е открил; Буда е получил видение на духовен свят с безупречна красота и съвършен мир и е влязъл в него.

НАСЪРЧАВАЙТЕ МЕЧТИТЕ СИ; НАСЪРЧАВАЙТЕ ИДЕАЛИТЕ СИ; НАСЪРЧАВАЙТЕ МУЗИКАТА, КОЯТО ИЗВИРА ОТ СЪРЦЕТО ВИ, КРАСОТАТА, КОЯТО СЕ ОФОРМЯ В УМА ВИ, ИЗЯЩЕСТВОТО, КОЕТО ОБГРЪЩА НАЙ-ПРЕКРАСНИТЕ ВИ МИСЛИ, ЗАЩОТО ОТ ТЯХ ЩЕ ПРОИЗТЕКАТ ВСИЧКИ БЛАЖЕНИ УСЛОВИЯ, ЦЯЛОТО РАЙСКО ОБКРЪЖЕНИЕ; ОТ ТЯХ, АКО ИМ ОСТАНЕТЕ ВЕРНИ, НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ СЕ ИЗГРАДИ СВЕТЪТ ВИ.

Пожелай, и ще получиш; имай стремеж, и ще го осъществиш. Нима трябва най-долните ни желания да бъдат възнаградени в цялата си пълнота, а най-чистите ни стремления да останат лишени от съдържание? Не са такива законите на вселената; това никога няма да стане. „Поискай, и ще ти дадат.“

Имайте възвишени мечти и, каквито са мечтите ви, такива ще станете. Мечтата е обещанието за онова, което ще бъдете един ден; вашият идеал е пророчеството за онова, което един ден ще се осъществи.

Най-големите постижения отначало и за известно време са били мечти. Дъбът спи в желъда; птицата чака в яйцето; във възвишената мечта на душата се заражда ангел. Мечтите са кълновете на действителността.

Състоянието на живота ви може да не е благоприятно, но няма да остане такова, ако имате идеал и се стремите да го осъществите. Не е възможно да го имате вътре и да останете без него.

Ти също, млади читателю, ще осъзнаеш, че мечтата - не вялото пожелание - на сърцето ти, била тя порочна или красива, или нещо средно между двете, винаги ще се стреми към онова, което ти, тайно, най-много обичаш. В ръцете ти ще бъдат дадени точните резултати на собствените ти мисли; ще получиш, каквото си заслужил - нито повече, нито по-малко.

Какъвто и живот да водиш сега, ти ще затънеш, ще останеш или ще се издигнеш с мислите си, с мечтите си, с идеала си. Ще станеш ограничен като тесногръдото си желание или велик като възвишения си стремеж.

Както красиво го е казал Стантън Къркхам Дейвис:

„Може да водиш бакалски сметки, но в един момент ще излезеш през вратата, която дълго е изглеждала непреодолима бариера пред идеалите ти, и ще се озовеш пред публика - все още с писалката зад ухото и петната от мастило върху пръстите - и там, и тогава, като порой ще се излее вдъхновението ти.

Може да пасеш овце, но в един момент ще отидеш в града - недодялан и смаян - и ще попаднеш, с дръзкото напътствие на духа, в работилницата на някой майстор; и след време той ще каже: „Нямам повече на какво да те науча. “

Тогава ти ще станеш майстор, който съвсем доскоро е мечтал за велики неща, докато е пасял овцете. Ще оставиш триона и дъската и ще се заемеш да преобразяваш света. “

 

Глупавите, невежите и мързеливите виждат само привидния резултат от нещата, а не самите неща; говорят за късмет, съдба и шанс. Когато видят някой да забогатява, казват: „Какъв късмет извади!“ Като гледат друг да се прочува като велик учен, възкликват: „Какъв галеник на съдбата!“ А, забелязвайки благотворния характер и влиятелността на трети, отбелязват: „На всяка крачка го съпътства шансът!“

Не виждат изпитанията, неуспехите, борбата, през които доброволно са преминали тези хора, за да натрупат жизнения си опит; не подозират какви жертви са направили, какви дръзки усилия са положили, каква вяра са мобилизирали, за да преодолеят привидно непреодолимото и да осъществят мечтата на сърцето си.

Те не знаят за тъмнината и терзанията; те само виждат светлината и радостта и наричат това „късмет“; не виждат дългия и мъчителен път, а само постигнатата цел, и го наричат „щастлива съдба“; не разбират процеса, а виждат само резултата, и го наричат „шанс“.

Във всяко човешко начинание има усилие и има резултат; и величината на усилието е мерило за резултата. Това не е шанс. Така наречените дарби, сили, материални, интелектуални и духовни заложби са плодове на усилие; те са реализирани мисли, постигнати цели, осъществени мечти.

Мечтата, която величаете в ума си, идеалът, на който се прекланяте в сърцето си - с това ще изградите живота си и това ще станете.




Гласувай:
11



1. rumyn - :( наскоро ми казаха че живея във ...
27.07.2014 18:55
:(
наскоро ми казаха че живея във филм:(
не ! не живея във филм! моите мечти са реални и осъществими!
моите мечти са простички както е простичко да забъркаш хляб- брашно, вода и сол+ подквас :)
цитирай
2. dinkov - Динков
27.07.2014 21:59
"Мечтата, която величаете в ума си, идеалът, на който се прекланяте в сърцето си - с това ще изградите живота си и това ще станете." +1
С това завършваш постинга си. Страхотно е.
Поздрав
Ицко
цитирай
3. rumyn - :)
27.07.2014 22:08
много се радвам че и друг хареса мислите на автора!
благодаря за подкрепата ,dinkov!
просто авторът тъка е подредил текста :)
аз си позволих да изрежа малко от главата защото сметнах че не всеки би разбрал примера който е даден за: как чрез мечтите си и вървежа към изпълнението им някой хора значително променят живота си.
а аз няма да спра да мечтая! нека хората си мислят че живея във филм, но моята реалност е също красива , не само мечтите ми :)
цитирай
4. nikikm - Руми,
28.07.2014 00:19
или си изтрещяла или просто вече нямаш на къде! Не си на верен път!
цитирай
5. rumyn - nikikm,
28.07.2014 06:05
изтрещях, вярно е!
ударих го през просото :) каквото и да означава това;)
цитирай
6. nikikm - Стига,
28.07.2014 21:54
не ми се "слуша".Какво значи през просото?Щом се усещаш и имаш самокритично мислене,добре си още! Стъпи здраво на земята!Мечтай си,ама с мечти не става,виж с мечове...
цитирай
7. rumyn - nikikm
29.07.2014 07:05
:)
ще те послушам:)
а под мечти , никой не говори по цял ден да се рееш в облаците :)
ако си на мери човек по добра работа - също е мечта докато не си намери по добра работа :) но ако седи на дивана и чака работата да му влезе в къщата и да му каже ела, това вече е глупаво нали? мечтите са за това - да се опитва човек да ги осъществи. да се опитва....
в моя свят нищо не ми е паднало от небето. всяко нещо съм постигнала лично и с къртовски труд. всяка моя мечта която съм сбъднала се е сбъднала благодарения на моите усилия.
за мен хората без мечти не живеят те съществуват. те тъпчат на едно място. за тях е достатъчно да имат работа , която да им осигурява приходи , за да могат да си покриват сметките. но и те имат мечти. а нова дрешка, докато не я купят е мечта. я ремонт на жилище, докато не го започнат е мечта. докато мисълта се роди и е само в главата е мечта колкото и да не ви се иска да го признаете :)
а някой беше казал нещо от рода:
човек е голям колкото са големи мечтите му:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumyn
Категория: Тя и той
Прочетен: 662472
Постинги: 442
Коментари: 950
Гласове: 2021
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930